Arvojen oppiminen kantapään kautta

Tykkään tosi paljon jutella ihmisille Instagramissa. Joskus niin paljon, että reuma peukaloihin sattuu.

Näin tosi hyvän IGTV videon @evuliimatainen ja reflektoin myös omia arvojani ja mitä olen oppinut tähän mennessä.

Nämä on oikeastaan myös sellaisia asioita, joita oon keskustellut läpi terapiassa.

Oppi 1: treenaaminen ja fitness. Vuonna 2017 laitoin todella työn kaiken muun hyvinvoinnin edelle. Tein 50h töitä viikossa, päivystin, olin tavoitettavissa 24/7. Ensin aloin syödä huonosti ja sen jälkeen lopetin liikunnan, koska en vaan ehtinyt. Laitoin työhön kaiken energiani ja mielenterveyteni ja mulla oli ekat uupumus oireet. Tulin 2vkon saikulta takaisin ja sain potkut. Sen jälkeen päätin etten enää koskaan laita työtä liikunnan edelle.

Nykyiseen työpaikkaan hakiessani mainitsin Fitness harrastuksen jo haastattelussa, niin että mun arvot on tiedossa työnantajallakin tämän suhteen.

Oppi 2: terveellisesti ja puhtaasti syöminen. Mulla on vahva uhrautumisen tunnelukko. Aikaisemmin menin sosiaalisen paineen mukana ja annoin muille ihmisille vallan. Jos toinen halusi että otetaan viiniä niin otettiin, jos toinen halusi että mennään ravintolaan niin mentiin. Ja näiden iltojen jälkeen mun vatsa oli turvonnut ja kipeä, skumpasta tulee vatsa niin kipeäksi että tekisi mieli itkeä. Mutta ei enää. Ero on auttanut tähänkin. Sen jälkeen kun erosin eikä kukaan muu määrää tai vaikuta mun syömisiin oon pysynyt ruokavaliossa 1,5kk ilman mitään ongelmia. Ja voin mainiosti ja olen onnellisempi, kun mielialat ei kaiken aikaan vaihtele koska vatsa ei toimi kunnolla.

Kaksi oppia, kuulostaa varmaan hullulta mutta kun on oppinut avuttomaksi ja kroonisista sairauksista ainut mitä oppii on se että itse et ole koskaan kontrollissa, aina kohtalistasi päättää lääkärit tai kirurgit tai jotain muuta. Olen antanut muille liikaa vaikutusvaltaa, koska kasvoin lapsena tähän lääkäreiden ympäröimänä, että mulla ei ollut valtaa sanoa edes ei kanyylille kun en sitä käteeni halunnut vaan se laitettiin siihen väkisin.

Nyt keskityn näihin oppeihin. Pidän näistä kiinni osana sitä suurempaa kokonaisuutta, että opettelen omia rajoja ja omia arvoja. Nämä olen oppinut ja näistä aion pitää kiinni.

~ Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s