Kotityö ergonomia: käyttökokemuksia

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Modeo Finland Oy/Ekman Systems Oy*

Viikko sitten maanantaina menin takaisin Modeon jälleenmyyjälle Ekman Systemsille katsomaan loppuja ergonomiaan liittyviä tarvikkeita. Yhdessä valittiin mulle aktiivituoli, seisontamatto ja pöytävalaisin. Pidempi esittelyvideo näistä tuotteista on mun instagram tilillä, linkki tässä.

Olen nyt viikon käyttänyt seisontamattoa (StandUp! Cork), aktiivituolia (Stoo®  Triangle) ja työpöytälamppua (Stoo®  LED) ja aika kertoa kokemuksia!

Aktiivituoli Stoo®  Triangle piti opetella, kun on tottunut aina istumaan eikä nojaamaan tuoliin. Mulla on siis aikaisemmin ollut satulatuoli. Aktiivituolin ehdoton etu on, että siinä ihan oikeasti tulee istuttua selkä suorassa, on aivan mahdotonta feikata sitä tai istua kyyryssä. Satulatuolissa se kyllä onnistuu 😄.

Vaikeinta oli siis oppia nojaamaan, tavallaan istut päällä mutta et kuitenkaan. Tärkeää oli myös löytää oikeanlaiset housut, treenitrikoot ovat liian liukkaat, niillä vaan luisui aktiivituolin päällä. Parhaat housut käyttö kokemuksena oli college-housut tai farkut, ilman housuja oli myös aika hyvä! 😄

Seuraavana seisontamatto StandUp! Cork. Ilman yhteistyötäkin tämä olisi ehdottomasti oltava. Aikaisemmin ei tullut mieleenkään kuinka paljon kengät pehmentävät kun töissä seisoo. Kotona tulee seisottua suoraan lattiaa vasten, minulla huoneessa muovimatto. Jo noin kymmenen minuutin seisomisen jälkeen kantapäihin ja jalkapohjiin alkaa sattua. Korkkinen seisontamatto on mukava ja pehmeä jalkojen alla, mutta ei liian pehmeä. Seisontamaton päällä seistessä jalkoihin ei saatu yhtään.

Lopuksi valaistus. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroin, alunperin ei tullut mieleenkään että valaistus on osa ergonomiaa. Saamani pöytävalaisin on osoittautunut erittäin hyväksi. Ilman pöytävalaisinta huoneessani olisi kattolampun kautta vain keltaista valoa, joka väsyttää. Näin edessä olisi todella pitkä talvi väsyttävässä valossa. toistaiseksi aamuisin riittää päivänvaloa paitsi sateisina päivinä, mutta kun lampusta käyttää kaikkein kirkkainta vaihtoehtoa herää varmasti ja tuntee itsensä virkeäksi.

Olen siis tyytyväinen, vielä opettelen ja etsin sitä oikeaa aikataulutusta päivälle. Mutta aina kun aloitan työt ja lounaan jälkeen seison, ilman mattoa en varmaan seisoisi minuuttiakaan tai ainakaan jalkapohjat ja kantapäät ei kiittäisi.

-Johanna

*Tuotteet saatu*
Lamppu Stoo®  LED
Tuoli Stoo®  Triangle
StandUp! Cork -matto
(Stoo®- tuotteet suunnittelee ja valmistuttaa Top Cousins Oy. Myyjä Ekman Systems Oy.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s