Minun kotitoimistoergonomiani: Ennen ja jälkeen

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Modeo Finland Oy/Ekman Systems Oy*

Koska kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, tässä kooste videolla:

Ja jälkeen:

Kun tein tätä postausta varten videota mun kevään ergonomiasta ja vietin puolet päivästä lepotuolissa, selkä tuli ihan älyttömän kipeäksi. Eli paluuta entiseen ei todellakaan ole!

Pelkästään sähköpöydällä oli suuri vaikutus. Ilman muita ehkä pärjää, mutta ainakin oma mielipiteeni on, että ainakin sähköpöytä ja seisontamatto pitää olla. Jonkin asteisen tuolin saatat saada lainattua töistä, mutta onko se sitten omaan kotiin sopiva, viekö mahdollisesti liikaa tilaa? Aktiivituoli on siitä hyvä, että vie todella vähän tilaa ja mahtuu pienempäänkin kotiin.

Onhan tämä investointi siitä ei pääse mihinkään, mutta ainakin meidän yrityksessä on toistaiseksi voimassa oleva etätyösuositus. Itse ainakin pidän etätyö mahdollisuudesta niin paljon, että ilman pandemiaakin haluan tehdä töitä kotona jatkossakin.

Etätyön tekemiseen liittyviä kustannuksia kuten kalusteita saa vähentää verotuksessa. Linkki vero.fi:n etätyö ja vähennykset sivuille tässä.

Talvella valaistuksesta tulee todella tärkeää. Edellisen työpaikan toimistossa oli erittäin keltaiset loisteputket, ei siis mikään ihmekään että talvella väsytti ja kovaa. Nyt onneksi kotitoimistossa pystyn vaikuttamaan omaan vireystilaan työpöytä valaisimen avulla.

Loppusilauksen omaan toimistoon toi puhelintarvikelaatikko ja johdonkerääjä (hain Clas Ohlssonilta):

Loppujen lopuksi neuvoni muille on, että investointi omaan kotitoimistoon kannattaa. On puhetta rokotteista ja helpotuksesta, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että pandemia jatkuu. Omaan kotitoimistoon ja ergonomiaan panostaminen on panostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Itse tulin siihen tulokseen etten aio enää uhrata selkärankaa niin nyt jäämällä sohvannurkassa tai poikittain lepotuolissa.

Mikä on sun valinta omaan kotitoimistoon?

Onko hiiri sun työhön sopiva?
Muuten olet toimistossa mutta välillä kotona?
Olisiko tasapainolauta hyvä aktivoimaan pitkien kokousten aikana?
Tai jos kotitoimiston paras tuoli olisikin jumppapallo? Tässä päällystetty kankaalla niin ei ole niin sähköinen kotona, myös saatavilla Modeolta/Ekman Systemsiltä.

Omaan terveyteen kannattaa panostaa! Itse olen äärimmäisen tyytyväinen, vaikka tietenkin tämä oli omassa taloudessa muusta pois, mutta jaksan paremmin, saan enemmän aikaiseksi eikä selkää särje työpäivän päätteeksi, joten se oli sen arvoista.

~Johanna

*Sähköpöydästä saatu alennusta
*Aktiivituoli Stoo® Triangle, valaisin Stoo® LED ja seisontamatto StandUp! Cork saatu
*(Stoo®- tuotteet suunnittelee ja valmistuttaa Top Cousins Oy. Myyjä Ekman Systems Oy.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s