Maskin kanssa treenaaminen salilla

Sain kommentin ”miten sä voit treenata salilla maskin kanssa??😃”.

Huomaan varsinkin pääkaupunkiseudulla asuvilla tätä asennetta. Sanon samaa kuin sanoin eräälle ystävälleni, että siksi meillä maakunnissa muualla Suomessa on parempi tilanne koronan kanssa, kun me pidetään maskia vaikka ei olisi paljon koronaa!

Ihmettelen vieläkin sitä, että maskin käyttöön voi liittää hervottoman nauruhymiön. Eikö tässä olla jo ihmisiä niin koeteltu, ettei tämä tilanne ole huvituksen tai naurun asia?

Syy miksi pidän maskia salilla on se, että edelleen itse uskon tämän tutkimuksen pitävän paikkansa (linkki), jonka mukaan kangasmaskikin suodattaa n.70% partikkeleista.

Kyllä, saadakseni täyden suojan pitäisi olla kirurginmaski ja laskettelulasit, mutta sellainen äärimmäinen kaikkien aukkojen tukkeaminen jo haittaa erityisherkkänä ja fibromyalgia potilaana yleistä olemista suunnattomasti. Näin ollen laskelmoitu riski kangasmaski + salille tuo halutun hyödyn = kunnon ja mielenterveyden ylläpito.

Ulkona salin pihalla desinfioin kädet ja laitan puhtaasta minigrip pussista keitetyn maskin naamalle. En poista sitä missään vaiheessa ennen kuin vasta kotona kattilaan kiehumaan. En ota salilla maskia pois juodakseni välillä tai hengittääkseni paremmin. Hiukset on visusti lakattu niin, ettei missään vaiheessa tarvitse koskea kasvoihin. Laitteet puhdistan ennen ja jälkeen omalla suihkupullolla jossa on käsidesiä ja Fairya (en luota että salin puhdistus pullot sisältäisivät mitään desinfioivaa). En koske maskiin, en silmiin, kasvoihin ollenkaan.

Toinen syy on luonnollisesti se, että 8.1.2021 THL on antanut ohjeistuksen, jonka mukaan ”Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskin käyttöä suositellaan myös kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.” Linkki tässä.

Linkki THL sivuille kuvaan tässä.

Mielestäni kuntosali on harrastustoimintaa sisätiloissa. Eli käytetään maskia.

Tämän tyylinen toiminta vaatii tahtoa ja määrätietoista toimintaa. Niin että tiedostat jos nenää kutittaa, ettet todellakaan laita sitä kättä siihen maskiin, vaan siedät kutituksen kunnes se menee ohi.

Mikäli maskia ei käytetä ollenkaan, ollaan Ruotsissa. Luulisi heidän jo näyttäneen ihan käytännössä miten käy, kun maskeja ei käytetä ’koska ei ole riittävästi tietoa niiden toimivuudesta’.

Jokainen tietenkin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Itse yritän näyttää esimerkkiä enkä vähättele viruksen riskiä ja naureskele tälle. Meitä heikolla immuniteetilla varustettuja on tässä maassa monta sataa tuhatta. Mutta terveiden on näköjään edelleen kovin vaikeaa ymmärtää sitä, miltä tuntuu pelätä oikeasti oman terveyden puolesta.

Toivon vain, että tämän pandemian jatkuessa osaisimme ottaa huomioon toisten pelot niitä vähättelemättä. Jos olet terve älä automaattisesti oleta, että keskustelukumppanisi on. Kaikki sairaudet eivät näy päällepäin!

~Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s